Je bent wat je eet

“Je bent wat je eet”

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ of in het Latijn ‘Mens sana in corpore sano’.

Vaak hebben wij de neiging om onszelf te verwennen met iets lekkers. Dat is mestaal een ongezonde snack – een toetjes of een kaasje of chips. Maar eigenlijk doen we ons zelf hiermee helemaal geen plezier, want stiekem weten we dat het niet goed voor ons lijf is. Velen hebben een ongezond gewicht, lees overgewicht, eten te veel suikers of vetten, leven ongezond of drinken te veel alcohol. En ook al weten wij dat het niet goed is, doen we het toch.

Elke dag en zelfs bij elke maaltijd hebben wij weer de keuze. Kiezen we voor gezond of ongezond of een mix. Mijn advies is om met kleine stappen te beginnen om iets te veranderen. Begin maar eens om elke dag 2 stukken fruit te eten en 400 gram groente. Drink 2,5 liter water of ongezoete thee en slechts 2 kopjes koffie. Probeer eens 7 dagen lang geen alcohol of suikers te nuttigen.

Je zal het resultaat zien op niet alleen de weegschaal maar ook aan je huid, nagels en haren. Meer energie, fitter voelen, een betere humeur en nachtrust.

Vaak hoor ik dat gezond eten zo veel kost. Geld, tijd en discipline. Ja, dat klopt. Maar er zijn ook best wat trucjes om het makkelijker te maken. Een is een goede planning is belangrijk. Het begint bij een goede boodschappenlijst,  gaat verder met kennis over voeding en bewuste keuzes.

Zie ook mijn favoriete smoothierecepten.

Graag help ik je hierbij. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiding van mensen naar een gezondere manier van eten. We vinden samen een weg die bij jou past. Neem contact met mij op en geef het een kans.

Help , ik wil dat iets verandert!