Moeder Dag

Dag van de moeders

Allererst: gefelictiteerd aan alle moeders.
Op moederdag worden de moeders in het zonnetje gezet. De weken voor moederdag hoor en zie je niet anders dan reclames voor verzorgingsproducten, bloemen en ander vrouwen dingetjes. Op de dag zelf staat facebook en insta vol met foto's van mama's die van hun voorbeeldige kinderen de leukste attenties krijgen. Of foto's van mooi gedekte, lange ontbijttafels voor de hele familie.

Wat als het bij jou allemaal niet zo rozengeur en maneschijn is?
Moederdag is voor velen een gevoelig onderwerp en pijnlijke dag. De ene heeft een slechte band of zelfs geen band met zijn of haar moeder, de ander heeft zijn moeder al verloren. Of je kinderen (en vaders) vergeten een bloemetje te kopen of vinden het gewoon niet belangrijk en doen er helemaal niets aan.

Beginnen we met de makkelijkste groep:
Je moeder is hier op aarde en jullie hebben een goede band. Vier en geniet. Koester de momenten van samen zijn. Je moeder is de eerste belangrijke mens in je leven. Je moeder heeft ervoor gezorgd dat JIJ er bent. Hier mag je dankbaar voor zijn.

En dan dit:
Je moeder is nog hier op aarde maar jullie hebben een slechte band. Er is teleurstelling, onbegrip, schaamte, boosheid en of nog veel meer. Vaak aan beide kanten. En vooral gemis van liefde en warmte. Probeer eens wat milder te kijken naar jezelf en je moeder en wordt bewust dat je een deel van je moeder bent. Dat wil zeggen dat alles - die goede EN de slechte kanten -  van wat je van je moeder mee hebt gekregen, jou heeft gemaakt die je vandaag bent. Misschien kunnen jullie op dit moment gewoon niet anders, en misschien zijn die problemen er juist omdat je best veel op elkaar lijkt. Weet in ieder geval dat iedereen een fijne moeder-dochter-verhouding zou willen hebben.

Je moeder kijk van boven toe.
Weet dat je moeder ontzettend trots op je is en altijd in JOU verder leeft. Misschien vervaagt het steeds meer en voelt het lang geleden. Leg je hand maar op jouw hart en voel maar. Ooit (lang geleden in de buik) klopten jullie harten dicht naast elkaar en zo zullen jullie altijd met elkaar verbonden zijn. Altijd. Denk terug aan de mooie momenten en geniet.

Liefdestaal
Tonen van liefde en dankbaarheid doen we allemaal op een andere manier. De ene geeft een cadeau, de ander een knuffel en de derde zegt iets liefs tegen je. Spreek je elkaars liefdestaal, dan begrijp je elkaar en voel je de liefde. Maar als de ene een cadeau verwacht en de ander een knuffel geeft, komt de liefde niet over.

relatie

Verwacht niets en ontvang meer!

Fijne moederdag.

Meer liefde in mijn leven