5 tips voor meer veerkracht

Meer veerkracht

Iedereen heeft uitdagingen in zijn leven. Soms loopt het even niet lekker. Dat kan in verschillende levensgebieden zijn zoals op je werk, in je relaties of met jezelf. Denk hierbij aan:

Werk:
Voel je niet op de juiste plek of niet gewaardeerd, heb je een conflict met een leidinggevende/collega? Ben je misschien bang om je baan kwijt te raken of ben je ontevreden over de arbeidsvoorwaarden? Komen jouw normen en waarden niet overeen met die van je werkgever?

Relaties:
Is je relatie vastgelopen en voel je weinig verbinding of zit je midden in een scheiding? Heb je zorgen over je ouders of kinderen, mis je vrienden die je steunen en begrijpen? Heb je moeite om een nieuwe partner te vinden en je weer te binden?

Persoonlijk:
Ben je ongelukkig of gewoon niet tevreden met je leven? Onzeker over je lichaam en voel je steeds gespannen of futloos.

Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar. De vraag is hoe je met deze uitdagingen omgaat. Tegenslagen gaan gepaard met stress, en stress maakt ons gevoeliger voor tegenslag. Hoe doorbreek je die vicieuze cirkel? Wanneer heb je te veel stress, en hoe kun je dat vanaf nu voor zijn?

 

5 tips voor meer veerkracht:

Zorg goed voor jezelf: Body & Mind in balans
Goede zelfzorg is: regelmatig bewegen, gezond eten en drinken, voldoende (nacht)rust, luisteren naar je lichaam, dingen doen die je leuk vind. Doe vooral dingen die je ontspannen en die bij je passen. Stel jezelf altijd twee vragen: ‘Hoe voel ik me over wat er gebeurt?’ en ‘Wat onderneem ik om voor mezelf beter te zorgen?

Hoe ga je met problemen en tegenslagen om?
Stel jezelf volgende vragen:
Wat zijn de feiten?
Hoe erg is het? Ben ik wel degene die het moet oplossen?
Wat zou er gebeuren als ik het niet of wel doe?
Wat is er grappig aan deze situatie?
Welke emoties komen in mij op?
Kan ik de realiteit accepteren?

Versterk je zelfvertrouwen en positief zelfbeeld
Kan je op jezelf vertrouwen als het even tegen zit? Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Wat vind jij belangrijk in je leven? Leef jij JOUW mooiste leven of het leven van een ander? Durf je voor jezelf op te komen?

Blijf nieuwsgierig en optimistisch
Geniet van het leren en probeer oplossingen te verzinnen die niet alleen voor jezelf goed zijn maar ook voor anderen. Wees ervan bewust dat het over gaat en betere tijden zullen komen.

Zie het positieve van de tegenslag
Wat heb ik geleerd? Waarom kan ik dankbaar zijn voor het gebeurde? Welke nieuwe kracht heb ik daardoor ontwikkeld? Hoe heb ik mijn zelfvertrouwen ontwikkeld?

 

Mijn bedrijfsnaam heet niet voor niets Veerkracht7. Samen kunnen we werken aan deze 5 punten. Soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer. Soms heb je gewoon even hulp nodig. Laat ons samen aan de slag gaan.

 

Kennismakings
gesprek boeken