Hoe werken affirmaties?

Affirmaties

Betrap je jezelf regelmatig op negatieve gedachten en onzekerheden over jezelf?

Positieve krachtige uitspraken kunnen hierbij helpen – dit noemen we affirmaties. Lees hieronder hoe het werkt:

Affirmaties zijn zinnen die je tegen jezelf zegt om positiever over jezelf te voelen of te denken. Hierdoor ga je jouw negatieve gedachten over jezelf ontkrachten.

Het is belangrijk dat je de positieve gedachte vaak herhaalt. Hardop zeggen in de spiegel, op een memo-bladje of op je telefoon als screensaver, als je in de auto zit. Bij voorkeur is het een korte, positieve gedachte die je in tegenwoordige tijd uitspreekt. Door de herhaling ga je deze gedachte aannemen en geloven. Het wordt onderdeel van je systeem en gaat onderbewust in je gedachten zitten.

Op mijn Facebook en Instagram deel ik regelmatig voorbeelden van affirmaties. Maar het belangrijkste is dat ze bij jou passen.

Laat ons even een voorbeeld pakken:

Als je regelmatig het gevoel hebt dat je het voor iedereen goed moet doen. Als je afhankelijk ben van de mening van een ander om te weten dat je iets goed doet. Dus eigenlijk best onzeker voelt over jezelf, dan pak je een affirmatie die juist dat gevoel ontkracht en het tegendeel zegt. Je zegt een korte, krachtige zin die uitspreekt wat je WEL wilt: Zekerder zijn van jezelf. Bijvoorbeeld:

"Ik ben zelfverzekerd."

"Ik ben wie ik ben….en daar ben ik blij mee."

"De goedkeuring van een ander heb ik niet nodig."

Dit voelt in het begin waarschijnlijk best raar en onwerkelijk omdat je het nog niet voelt. Maar hoe vaker je dit tegen jezelf zegt, hoe groter de kans dat je het gaat geloven. Eigenlijk is het een soort compliment geven aan jezelf en hierdoor gaat je zelfbeeld verbeteren.
Als we positiever over ons zelf denken , dan gaan we ons ook anders gedragen, hierop reageren mensen weer anders en dat stimuleert ons wederom om anders over onszelf te denken. Er ontstaat een opwaartse spiraal.

Ga aan de slag:

Kies affirmaties die bij je passen.
Spreek ze meermaals per dag uit. Onder de douche, in de spiegel, of onderweg naar werk, in de auto.

 

Geloof dat ALLES mogelijk is en dat jij het zelf in de hand.

#meerzelfvertrouwen #affirmaties #zelfliefde

Kennismakings
gesprek boeken